Dit kunt u verwachten na akkoord van een offerte

Uw verzekering(en) worden overgesloten naar HuninkDorgelo. Wij kunnen ons voorstellen dat u wilt weten wat er nu gaat gebeuren en dat u nog een aantal vragen hebt. Wij hebben daarom onderstaand 3-stappen model gemaakt, inclusief de meest gestelde vragen. Download hier een PDF met deze informatie.

Stap 1
Uw adviseur dient uw verzekeringsaanvraag in bij de verzekeraar en zegt uw oude verzekering(en) op.

Vraag: Ik heb nog geen polis ontvangen van de nieuwe verzekeraar, ben ik wel verzekerd?
Ja, u bent gewoon verzekerd. De adviseur zorgt ervoor dat de ingangsdatum van de nieuwe verzekering(en) en de opzegdatum van de oude verzekeringen afgestemd zijn.

Stap 2
U ontvangt van de oude verzekeraar een bevestiging van de opzegging.

Vraag: Ik heb in de tussentijd allemaal stukken gekregen van de oude verzekeraar zoals een polis en groene kaart. Moet ik hier nog iets mee doen?
Nee, u hoeft hier niets mee te doen. De verzekeraars zijn druk met de verwerking van de opzegging, dit kan een poosje duren.

Vraag: Ik heb nog geen bevestiging van de opzegging ontvangen van de oude verzekeraar. Moet ik dit bij jullie melden?
Het kan zijn dat de verzekeraar de bevestiging van de opzegging naar ons stuurt.

Vraag: De premie van de nieuwe en de oude verzekering(en) is afgeschreven. Klopt dit wel?
Ja, dat klopt. Er vindt binnenkort verrekening plaats. U ontvangt nog een creditnota van de premie van de oude verzekering(en).

Stap 3
De nieuwe polis, facturen en groene kaart ontvangt u van ons per mail of in uw digitale portaal. Deze kunt u downloaden en eventueel uit printen.

Vraag: De premie is hoger dan is afgesproken. Klopt dit wel?
Ja, bij de 1e afschrijving wordt er premie geïncasseerd voor 1,5 / 2 maanden. Daarna wordt de afgesproken maandpremie afgeschreven.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met uw adviseur of bel 055 – 5 222 000. Wij staan u graag te woord. Wilt u dit printen of rustig nalezen? Download dan deze PDF met informatie.